Veure créixer els arbres, o com documentar la realitat

Saber què cal explicar i què no d’un projecte no és tasca fàcil. En realitat, cal tenir olfacte periodístic, tècnica d’informatius i molts coneixements sobre la realitat que hem d’explicar.  Sovint el problema és que un mateix no creu que la seva feina sigui prou destacable com per explicar-la, i no és conscient de quin interès pot despertar més enllà de les portes del seu despatx. Descobreix, en 5 preguntes, si el teu projecte és dels que mereixen ser explicats.

Veure com creixen els arbres no és una cosa que es faci d’un dia per l’altre. Calen anys de sol, aigua i atencions perquè pugin alts i forts i puguin donar-nos el millor que ens aporta la natura. Ahir vem tenir ocasió de veure com es plantaven uns arbres petitons a la província de Saragossa. Avui només són petits arbusts, però d’aquí a deu anys formaran tot un ecosistema que donarà vida al seu voltant. Si tot va bé, podrem veure com creixen, i ho podrem fer amb les nostres càmeres. El projecte es diu Operación CO2 i s’engloba dins el programa Life+ de la Unió Europea. I veure’l evolucionar no solament és un repte per a nosaltres, sinó que també aporta una informació molt valuosa per a les empreses, institucions i particulars que hi estan implicats. Aquesta és la base de la nostra feina: documentar realitats.

Cada dia passen milers de coses al nostre voltant, i de la majoria ni ens n’assabentem. Moltes segurament no ens aporten res, però n’hi ha moltes altres que ens diverteixen, ens faciliten la vida o ens fan més savis. I aquestes no ens les podem perdre. Son altres realitats que també cal documentar.

Com saber si la teva realitat és de les que cal documentar? T’ho expliquem a través de 5 senzilles preguntes

  • Et sents orgullós del teu projecte?
  • Veus que quan l’expliques les persones del teu voltant escolten amb atenció?
  • Aporta alguna solució o ajuda en el dia a dia de les persones?
  • Creus que millorarà el futur de la societat, encara que sigui a un col·lectiu petit?
  • Algú hi ha confiat suficient i t’ha deixat diners per tirar-lo endavant?

Si la resposta a una d’aquestes preguntes és SI, no ho dubtis: el teu projecte s’ha d’explicar al món, tothom l’ha de conèixer. Si el documentem, serà com veure créixer els arbres. I tothom ho podrà veure.

By |2015-09-25T11:37:37+00:00novembre 26th, 2013|Periodisme de marca, Sense categoria, Video|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment